Annuleren

Eredienst

Informele Eredienst, dienst van religieuze eenheid

Aanvang:
zondag 12 november 2017 om 11:00
Organisator:
Soefi Beweging - centrum Hilversum
Contactpersoon:
Ganesh van der Veer
035-5312130
famvdveer@ziggo.nl
Locatie:
Soeficentrum Hilversum
Kosten:
vrijwillige bijdrage
 
 
Deze dienst zitten wij in een kring.
De spreker van vanmorgen is Annemieke Bouman.
Centrum Universeel Soefisme Hilversum e.o. heeft op 12 november weer haar maandelijkse bijeenkomst. Dit keer is het een bijzondere viering; een Hartendienst.
Van oudsher hebben mensen naam en vorm trachten te geven aan de Bron van ons aller oorsprong. Er is, en er wordt nog steeds, veel gestreden over die namen en die vormen. Wel ontstaat meer en meer een nieuwe stroom, die zoekt naar overeenkomsten achter de verschillen.
Oude godsdienstuitingen spreken velen van ons niet meer aan en we zoeken naar eigen(tijdse) wegen om de verbinding met het heilige, met het Zelf en met elkaar vorm te geven en te beleven. Veel inspiratie is daarvoor te vinden in de geschriften en de mantra`s van de wereldgodsdiensten en bij de mystici van die religies.
In deze viering stemmen we ons af op de Eenheid die te vinden is in de grote verscheidenheid van vredesidealen. Er zullen korte teksten worden gelezen uit diverse wijsheidgeschriften over het openen van het hart. Dit aangevuld met mooie muziek die ook het hart zal raken en openen. En natuurlijk mag er meegezongen worden. Het zal een verstilde meditatieve viering zijn.

De muziek zal Monika Rietveld verzorgen.
Natuurlijk bent u na afloop welkom om na te praten en koffie of thee te gebruiken.
Meer informatie:
www.soefi.nl
Agenda: