Sufi-Way Associated Programs

Annuleren
Adres
Oude Weg 31   (kaart/routeplanner)
Postcode
9364 PR
Gemeente
Marum
Land
Nederland
Contactpersoon
Elmer Koole
Email
elmerkoole@gmail.com
Telefoon
0594549863 / 0503164875
Website
www.sufiway.nl
Beschrijving
De Sufi-Way is een hedendaagse uitdrukkingsvorm van een eeuwenoud spiritueel pad. In de loop van de eeuwen werd dit pad soms wijd uitgedragen als onderdeel van een bepaalde religie, dan weer raakte het ’ondergronds’ en was alleen nog bekend aan ingewijden. In het westen kreeg het pad van de soefi bekendheid door het werk van de Indiase mysticus Hazrath Inayat Khan, die in 1910 naar Europa en de Verenigde Staten reisde.
Soefisme is geen godsdienst. Het is zelfs niet een duidelijk omschreven ’geloof’. De kern van het pad van de soefi is de ’innerlijke school’, een leerschool die gericht is op het eigen spiritueel ontwaken en op dienstbaarheid aan anderen. Psychologisch evenwicht en geestelijke vrijheid zijn de eerste voorwaarden daarvoor.
De International Sufi-Way organisatie organiseert en ondersteunt studiegroepen, practische trainingen, bijeenkomsten waar meerdere religies samenwerken, trans-culturele pelgrimstochten, meditatieve retraites - soms in de natuur, en tal van andere activiteiten. De activiteiten vinden plaats in de V.S., Europa, het Midden Oosten en AziŽ.

De ’Associated Programs’ worden georganiseerd door moerieds van de Sufi Way, buiten verantwoordelijkheid van de Pir van de Sufi Way en van de Sufi Way International.

Vraag inlichtingen bij Elmer Koole, tel: 0206623535